Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Helyismereti állomány térképgyűjteménye

A gyűjteményben fellelhetőek Érdről és a környező településekről készült történelmi és földrajzi térképek, valamint többségében kézzel rajzolt parcellázási térképek. A parcellázási térképeket Késő Gézától és Rege Csabától kaptuk ajándékba. A megjegyzések alatt egyrészt a térképen található információk olvashatóak, másrészt tájékozódásul a mai Érdnek megfelelő településrészek elnevezését tüntettük fel. A kérdőjeles megjegyzések a kétséges információt jelölik.
 

Cím: Érd község határában létesített Weekend III. üdülő telep felosztási terve
Szerző: Gáll Imre
 
 
Típus: kataszteri térkép
Méret: 48×69
Méretarány: 1:5760
 
Megjegyzés: Fenyves-Parkváros nyugati, Dombosváros D-Dny része, Tárnoki út, Tátra, Hegyaljai utcák, Fundoklia völgy (a térképen vízmosásként jelölve), Visegrádi, Favágó, Búvár, Fényező, Sóskúti, Szigetvári, Lőcsei, Somogyvári, Daróci, Bajcsy-Zsilinszky utak által határolt terület.
A Bajcsy-Zs.út mentén a mai Cserhalmi és Brassói utca közötti területen park, vele szemközti területen a szintén Bajcsy -Zs.út mellett strandfürdő tervezve.
Temetők (római katolikus, református, evangélikus, izraelita), sporttér feltüntetve, de a korábbi parcellázási térképhez képest sokkal kisebb területre tervezve. Parcellaszámok(?), helyrajzi számok feltüntetve.
A térkép hiányos. Rege Csaba ajándéka.
 
Lelőhely: Helytörténeti Gyűjtemény (T46), 1 példány

 
Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 12.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13